viernes, 28 de abril de 2017

Habitació de postguerra

En aquesta activitat de l'assignatura de dibuix artístic, hem treballat una pregunta del tipus de selectivitat. Aquesta activitat requeria dibuixar una habitació de postguerra reproduint tres objectes de la fotografia de mostra que ens oferia l'enunciat. A més a més, per afegir dificultat a l'exercici, un dels ítems a resoldre era que en l'habitació que nosaltres reproduíssim hi hagués una representació d'una figura humana.

Primerament, vaig fer uns esbossos preparatoris on poder escollir la millor proposta possible. Aquests esbossos es troben plasmats en un foli DIN A3 plegat. La proposta escollida li vaig aplicar el tractat de llums i així resoldre dubtes del tractament lumínic de cara a la làmina.

Làmina 50 x 70 cm.
Tècnica: retolador aiguat i carbonet. 
L'esbós que vaig escollir estava representat amb una cònica de 2 punts de fuga, deixant-nos veure una cantonada de l'espai interior. Els tres elements escollits i representants de la imatge que proporciona l'enunciat van ser la finestra, el radiador, i el quadre de la paret.
La figura humana que vaig representar es troba repenjada a la paret duna forma passota i deixada.
Pel que fa a la llum, entra de la finestra trencada fen així que la paret on està col·locada sigui la més fosca.

Per aconseguir aquesta sensació d'agovi vaig barrejar la tècnica del retolador aiguat amb el carbonet. D'aquesta manera em resulta molt més fàcil poder potenciar els negres i deixar unes textures molt neguitoses i tenebroses.

La lámina sobre la qual hem treballat aquesta habitació fa 50 x 70 cm.

La dificultat que he trobat en aquesta proposta és que en ser un format tan gran i treballar amb tintes, com que no domino gaire la tècnica em resultava molt difícil donar expressivitat a la làmina.

Aquesta activitat es va resoldre a classe en dues hores.

Les fotografies estan retocades amb VSCO cam

No hay comentarios:

Publicar un comentario